New Møster! album When You Cut Into The Present out now!

HUBROCD2556-liten

Møster!’s new album ‘When You Cut Into The Present’ is out now on Hubro.

Press quotes in Norwegian:

Anmeldelsene i norske aviser har vært overveldende. Les under for utdrag, med linker til hele anmeldelser.

Releaseturné (klikk på konsertsted for Facebook-event):

02. oktober 2015: Dokkhuset, Trondheim

03. oktober 2015: Vulkan Arena, Oslo

09. oktober 2015: Tou Scene, Stavanger

10. oktober 2015: USF Røkeriet, Bergen

møsterklister2

Sitater fra pressen (klikk på sitat for hele tilgjengelige anmeldelser):

Om konserten på Øyafestivalen 15.08.2015:

«Musikalsk lyn og torden over Øya. Intens prog-jazz-psykedelia fra Møster!»

Øyvind Rønning, Dagbladet (6/6)

Om When You Cut Into The Present:

«Finnes det rettferdighet i verden, går denne plata inn på den nye topp 30-lista.»

Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen (5/6)

«Du har lyktes ganske bra når et over ni minutter langt spor føles som et lite blaff. (…) Jeg kan ikke huske sist 37 minutter gikk så fort unna. Det er bare å trykke på play igjen…

Øyvind Rønning, Dagbladet (5/6)

Maria Lokna, Morgenbladet

«Fremtiden er her allerede – den er bare ikke så veldig jevnt fordelt», sa science fiction-forfatteren William Gibson en gang. Kanskje er det denne ujevnt fordelte, musikalske fremtiden vi hører av og til når Møster! presser kjente formater og materialer til bristepunktet.»

Peter Larsen, Bergens Tidende (5/6)

«Kjetil Møster har laga tre plater på tre år som alle har overraska, men som også stadfester at bandet hans er noko av det hippaste norsk jazz har å by på for tida. (…) Gjennomført frå første til siste tone!»

Lars Mossefinn, Dag og Tid

«Det oser kvalitet når saksofon-virtuos Kjetil Møster og hans supergruppe knaller til med en plate så grenseoverskridende at det blir meningsløst å snakke om sjanger. Et Møsterverk!»

Birk Tjeldflaat Helle, Universitas

«…både prog og jazz, tross sin gammelmodige navneklang, kan være mer nytenkende og forfriskende enn den mest finskrudde elektronika i disse dager»

Tor Martin Bøe, VG (5/6)

«Saksofonen er fortsatt stjerneinstrumentet, men den stødig balanserte instrumenteringen lener seg denne gangen mer mot progressiv rock, i både retro- og futuristisk betydning. Eksperimenteringen er i så måte mer strukturelt gjenkjennelig, selv for dem som ikke kjenner sin jazzhistorie. Det en hører er lyden av kvalitet.»

Aslaug Olette Klausen, Gaffa (5/6)

«Fremtiden lekker ikke, den flommer. (…) Slik musikk kan vanskelig gjøres frodigere eller mer kontant enn dette.»

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«Møster! utvider grensene, men holder alltid et bein plantet på jorden med sine sjangerreferanser. De viser seg å være blant Norges mest innovative innen jazz-Norge uten at det tar helt av og blir ekskluderende for lytteren.»
Gunn-Hilde Erstad, Fædrelandsvennen (5/6)

«Gjennom fem lange låter er de innom flere ulike landskap, fra repeterende grooves og heftige utblåsninger til lyriske, åpne lydlandskap. Og når Møster selv slår seg løs, er det få saksofonister som kan hamle opp med ham, i hvert fall når det gjelder trøkk og engasjement. Sammen med Elephant 9 og flere andre band har Møster! gitt denne typen udefinerbar musikk i grenselandet mellom rock og jazz et kraftig oppsving de siste årene.»

Trygve Lundemo, Adresseavisa

Plateselskapet Hubro fortsetter å levere varene, og det samme gjør den fete, mektige og rå jazzprogrock-kvartetten Møster! Mulig Møster, Ryan, Eilertsen og Kapstad borer seg inn i samtida, men mest av alt låter det mer som «The Future Leaks Out».

Klassekampen (N)